[email protected]
+421 907 778 007
Pon - Pia: 8:00 – 15:30
0
0,00 €

Napíšte čo hľadáte

  • 01. 02. 2024

Zdieľať

Odhaľte silu reťazových úväzkov: univerzálne využitie v rôznych odvetviach

V článku preskúmame širokú škálu aplikácií, kde reťazové závesy zohrávajú kľúčovú úlohu, zdôrazňujúc ich univerzálnosť a efektívnosť pri zdvíhaní a zabezpečovaní bremien.

Odhaľte silu reťazových úväzkov: univerzálne využitie v rôznych odvetviach

Reťazové úväzky ako základná súčasť manipulácie s materiálom, sa stali neoddeliteľnou súčasťou rozmanitých odvetví vďaka svojej širokej využiteľnosti a prispôsobivosti. V tomto článku preskúmame širokú škálu aplikácií, kde reťazové závesy zohrávajú kľúčovú úlohu, zdôrazňujúc ich univerzálnosť a efektívnosť pri zdvíhaní a zabezpečovaní ťažkých bremien.

 

O reťazových úväzkoch:

Reťazový úväzok je zdvíhacia súprava zložená z reťazí z legovanej ocele a rôznych koncových prvkov, ako sú háky alebo oká. Tieto úväzky existujú v rôznych prevedeniach, najobľúbenejšie sú klasické jednopramennédvojpramenné, trojpramenné či štvorpramenné. Vyrábať sa môžu v rôznych kombináciách podľa špecifických požiadaviek zdvíhania. Reťaz a komponenty u nás, sú klasifikované v triede 80 alebo triede 100.

 

Textilné pásy:

Zdvíhacie popruhy sú určené na premiestňovanie veľkých, objemných a ťažkých bremien. Poskytujú priame spojenie vášho zdvíhacieho zariadenia, či už ide o elektrický kladkostroj alebo žeriav, s nákladom. V našom sortimente nájdete textilné pásy v niekoľkých prevedeniach. Ponúkame vám textilné pásy v podobe nekonečnej slučkyzdvíhacie pásy zakončené okamipevnostné popruhy a tiež ich príslušenstvo ako je napríklad ochrana textilného pásu.

 

Najčastejšie využitie:

Stavebníctvo a výrobné odvetvie:

Reťazové úväzky sa často využívajú v stavebníctve a výrobných odvetviach na zdvíhanie a prepravu ťažkých materiálov. Od oceľových nosníkov a betónových blokov po stroje a vybavenie, poskytujú reťazové úväzky spoľahlivé a odolné riešenie pre bezpečné pohybovanie bremien na staveniskách.

Lodný a námorný priemysel:

V lodeniciach a námornom prostredí sa reťazové úväzky používajú na zdvíhanie a umiestňovanie nákladu a veľkých komponentov lode napríklad pomocou žeriavu. Ich odolnosť voči korózii v kombinácii s nerezovou oceľou ich robí vhodnými pre námorné aplikácie, kde sú bežné vystavené slanej vode a drsným poveternostným podmienkam.

Doprava a Logistika:

Reťazové úväzky hrajú kľúčovú úlohu v sektore dopravy a logistiky, najmä pri nakladaní a vykladaní nákladu. Či už zabezpečujú tovar na prepravných vozidlách alebo uľahčujú pohyb nadrozmernej techniky, reťazové úväzky zabezpečujú bezpečné a efektívne manipulovanie rôznymi bremenami.

Poľnohospodárstvo a lesníctvo:

Reťazové úväzky nachádzajú uplatnenie v poľnohospodárstve a lesníctve pri zdvíhaní a premiestňovaní veľkých balíkov, dreva alebo ťažkej poľnohospodárskej techniky. Ich univerzálnosť ich robí cenným nástrojom pre rôzne potreby manipulácie s materiálom.

 

Kotvenie

Kotviace reťaze sa v priemysle a preprave používajú už celé desaťročia až dodnes. Využíva sa račňový napínač na dotiahnutie reťaze a upevnenie nákladu k prívesu. Táto kotviaca reťaz je uspôsobená na ukotvenie ťažkého, aj nadrozmerného nákladu na príves - napríklad stavebný mechanizmus. Dvojdielnu kotviacu reťaz je možné skrátiť podľa potreby skracovacími hákmi. Skracovacie háky majú bezpečnostné poistky pre vyššiu bezpečnosť.

 

TIP:

Prispôsobte si u nás v SVX reťazový záves podľa vašich potrieb. Spoločne prediskutujeme vaše požiadavky a nakonfigurujeme reťazový záves so správnym limitom pracovného zaťaženia, dĺžkou, počtom prameňov a komponentmi potrebnými pre danú aplikáciu.

Všetky reťazové závesy dodávané spoločnosťou SVX sú plne označené a certifikované.

 

Reťazové úväzky sú kľúčovým prvkom v oblasti manipulácie s materiálom, výrazne prispievajú k efektívnosti, bezpečnosti a úspechu v rôznych odvetviach. Ich prispôsobivosť rôznym prostrediam a požiadavkám na zdvíhanie podčiarkuje ich dôležitosť ako spoľahlivého nástroja v rukách profesionálov v rôznych sektoroch. S pokrokom technológie sa úloha reťazových závesov bude pravdepodobne vyvíjať a naďalej spĺňať neustále sa meniace požiadavky moderného priemyslu.

Martina Belfiová

Prvýkrát na svx.sk? Zaregistrujte sa a máte prehľad o aktuálnych novinkách a akciách.

Sledujte náš YouTube kanál

Prejsť na SVX kanál